sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Vuosi 2017 - parhaat safkat ja muut elämän nautinnot

Vuoden viimeinen päivä on hyvä hetki katsoa taaksepäin kulunutta vuotta ja arvioida sen huippuhetkiä. Monenlaista on vuoden aikana koettu ja töitäkin on tehty paljon, mutta koska blogimme teemana ovat musiikki, ruoka ja muut elämän nautinnot päädyimme listaamaan kaikesta koetusta vuoden kolme parasta ravintolakokemusta, teatterielämystä, live-keikkaa ja matkaelämystä. 

Vuoden 2017 parhaat ravintolakokemukset

1. Finnjävelin 10 ruokalajin Suomi-menu kesäkuussa


Finnjävel - Keittiön tervehdys

Toinen meistä täytti tänä vuonna pyöreitä vuosia ja juhlistimme tapahtumaa nauttimalla 10 ruokalajin illallisen ravintola Finnjävelissä. Ravintolan laskurin mukaan ravintola on tätä kirjoitettaessa auki vielä 96 päivää ja sen jälkeen se sulkee ovensa. Nyt on siis vielä aikaa käydä nauttimassa tämä upea modernisoituun suomalaiseen perinneruokaan perustuva elämys. Ikimuistoinen syntymäpäiväillallinen!

2. San Sebastianin pintxoset huhtikuussa


San Sebastian - Pintxos

Vietimme pääsiäisen aikaan vajaan viikon Baskimaassa ja siitä muutaman päivän San Sebastianissa. Pintxos-kulttuuri kukoistaa kaupungissa. Kanan verkkokalvolle on painunut kuva Kukosta eräässä pintxos-paikassa - toisessa kädessä olutlasi ja toisessa pintxos ja tv-ruudussa jalkapalloa. Pure happiness!  

3. Grillatut mustekalat Cetinjessä Montenegrossa heinäkuussa


Grillatut mustekalat - Cetinje, Montenegro

Autolomalla Montenegrossa osuimme Cetinje-nimiseen kaupunkiin. Nämä grillatut mustekalat pinaatti-perunamuhennoksen kanssa olivat vaan niin hyviä! Samaa ruokalajia toki tarjoillaan muutenkin alueella, mutta Cetinjessä ne maistuivat erityisen hyviltä.


Vuoden 2017 parhaat teatterielämykset

Kävimme tänä vuonna teatterissa vain neljä kertaa. Kaikki olivat hyviä esityksiä ja tässä niistä kolme. 

1. Tavallisuuden aave (Q-teatteri)



Tavallisuuden aave oli tämän vuoden paras teatterikokemus. Erilaisuutta pohtiessaan surullinen ja samalla aivan hervottoman hauska. Ajatuksia täynnä saimme poistua salista. 

2. My Baby (KOM-teatteri)



Start up -elämää karrikoiva esitys nauratti.  

3. Kokki, varas, vaimo ja rakastaja (KOM-teatteri)


Estetiikaltaan ja tekniikan hyödyntämisen osalta hieno esitys. Olikohan siinä kuitenkin liikaa kaikkea? 

Vuoden 2017 parhaat live-keikat

Keikoilla käytiin tänä vuonna paljon. Tässä parhaat (festarikeikkoja ei lasketa mukaan). 

1. Arcade Fire (Köln, Tanzbrunnen)

Kävimme kesäkuussa Kölnissä katsomassa Arcade Fire -yhtyettä, jonka viides albumi "Everything Now" julkaistiin heinäkuussa. Keikka oli hyvä ja Tanzbrunnen esiintymispaikkana erinomainen. Jäi mieleen vuoden parhaana keikkana. 




2. Teenage Fun Club (Helsinki, Tavastia)

Skottilainen Teenage Fun Club soitti Tavastialla helmikuussa. Hyvät stemmat sointuivat sulavasti kitarapopin mestareilta. Harmoninen keikka kokonaisuudessaan!



3. Saimaan Teurasjamit (Helsinki, Teurastamo)

Matti Mikkolan luotsaama Saimaa järjesti kesän aikana viidet jamit Teurastamolla, Hermannissa Helsingissä. Saimaan näimmekin varmaan kuusi kertaa tänä vuonna, viimeisen kerran marraskuussa G-Livelabissa (jossa muuten on todella hyvä äänentoisto ja istumapaikat eli keikalle kannattaa mennä ajoissa ja hankkia itselleen istumapaikka). Älyttömän hyvä bändi ja uusi levy Urheilu-Suomi julkaistiin joulukuussa. 




Vuoden 2017 parhaat matkaelämykset

1. Melontaretki Lake Skadarilla Montenegrossa heinäkuussa

Montenegrossa asuimme pari yötä Virpazarissa, joka on pieni kylä Lake Skadarin rannalla. Lake Skadar puolestaan on Balkanin alueen suurin järvi ja ulottuu pitkälle Albanian puolelle. Hankimme paikallisen luonto-oppaan, joka järjesti meille melontaretken pienemmästä kylästä täysin autiolla järvellä. Ihan kuin olisi ollut Suomessa! Paitsi että vesi oli lämmintä kuin linnunmaito ja että järvi oli suuri. Ainoat ihmiset, jotka kohtasimme, olivat erään saaren munkkiluostarin munkit. 

Toivottavasti tämä paikka pystyy säilyttämään aitoutensa ja turismi pidetään vastuullisena!







Virpazarissa yövyimme Hotel Vir:issä. Tunnelma oli kaurismäkeläinen ja niistä yöpymisistä saamme hyvät naurut vielä monta vuotta!




2. San Sebastian, Baskimaa

Aah. Hyvää ruokaa, meri, ranta, ympäröivät kukkulat... San Sebastian on täydellinen.






3. Spindleruv Mlyn, Tsekki

Hiihtolomamatka Spindleruv Mlynin kylään oli muuten erinomainen, mutta säät eivät suosineet - lunta kyllä oli rinteissä, mutta räntää ja vettä tuli pari päivää. Tunnelma kuitenkin oli hyvä ja alppimestoihin verrattuna edullinen paikka. Suositeltava lasten kanssa matkusteleville, sillä rinteiden vaativuustaso sopii lapsille. 





Tässä vielä uudenvuoden aatoksi soittolista, jolla vuonna 2017 julkaistuja parhaimpia kappaleita. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti