lauantai 30. joulukuuta 2017

Piparjuuriahven ja kahden kukkakaalin paahdettu lisuke



Tänään valmistimme piparjuuriahventa ja lisukkeen kukka- ja romanescokaalista. 

Annokseen kahdelle tarvitset: 


Piparjuuriahven


400 g ahvenfileitä
pienen pätkän piparjuurta
sitruuna
voita




Kukka- ja romanescokaalilisuke


pienen kukkakaalin
pienen romanesco-kaalin
puolikas sipuli
2 tl kurkumaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl curryjauhetta
suolaa ja pippuria
sitruunan mehua
loraus öljyä
ruohosipulia



Luonnonjogurttikastike kalalle

Valmistimme myös luonnonjogurtista, tillistä, dijon-sinapista ja ruohosipulisilpusta kevyen kastikkeen. Sen resepti on helppo: sotket vaan edellä mainittuja aineksia sekaisin. :)

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.  
  2. Aloita valmistelemalla kaalit ja sipuli. Irrottele kaalien kukinnot suupalan kokoisiksi paloiksi ja pilko sipuli siivuiksi.
  3. Sekoita kulhossa öljy ja mausteet. Pyörittele kaalien kukinnot ja sipulin siivut seoksessa.
  4. Kaada kaalien kukinnot ja sipulin siivut uuninpellille ja paahda uunissa n. 20 minuuttia.
  5. Lisukkeiden kypsyessä raasta ensin piparjuuri ja paista kaloja pannulla toiselta puolelta n. 3 minuuttia.
  6. Käännä kalat ja ota kuuma pannu kaloineen pois liedeltä. Ripottele raastettu piparjuuri kalojen päälle ja anna kypsyä kuumalla pannulla muutama minuutti. 
  7. Ota lisukkeet uunista ja kaada ne kulhoon. Sekoita joukkoon öljyä ja sitruunan mehua sekä maun mukaan suolaa. Lisää ruohosipulisilppua.
  8. Kokoa annos.  






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti