Tänään valmistimme piparjuuriahventa ja lisukkeen kukka- ja romanescokaalista.
Annokseen kahdelle tarvitset:
Piparjuuriahven
400 g ahvenfileitä
pienen pätkän piparjuurta
sitruuna
voita
Kukka- ja romanescokaalilisuke
pienen kukkakaalin
pienen romanesco-kaalin
puolikas sipuli
2 tl kurkumaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl curryjauhetta
suolaa ja pippuria
sitruunan mehua
loraus öljyä
ruohosipulia
Luonnonjogurttikastike kalalle
Valmistimme myös luonnonjogurtista, tillistä, dijon-sinapista ja ruohosipulisilpusta kevyen kastikkeen. Sen resepti on helppo: sotket vaan edellä mainittuja aineksia sekaisin. :)
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
- Aloita valmistelemalla kaalit ja sipuli. Irrottele kaalien kukinnot suupalan kokoisiksi paloiksi ja pilko sipuli siivuiksi.
- Sekoita kulhossa öljy ja mausteet. Pyörittele kaalien kukinnot ja sipulin siivut seoksessa.
- Kaada kaalien kukinnot ja sipulin siivut uuninpellille ja paahda uunissa n. 20 minuuttia.
- Lisukkeiden kypsyessä raasta ensin piparjuuri ja paista kaloja pannulla toiselta puolelta n. 3 minuuttia.
- Käännä kalat ja ota kuuma pannu kaloineen pois liedeltä. Ripottele raastettu piparjuuri kalojen päälle ja anna kypsyä kuumalla pannulla muutama minuutti.
- Ota lisukkeet uunista ja kaada ne kulhoon. Sekoita joukkoon öljyä ja sitruunan mehua sekä maun mukaan suolaa. Lisää ruohosipulisilppua.
- Kokoa annos.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti