lauantai 4. helmikuuta 2017

Tiikeriravut valkosipuliöljyssä (gambas al ajillo) ja espanjalainen tomaattisalaatti

Hola amigos!

Olimme tänään espanjalaisissa tunnelmissa ja valmistimme tiikerirapuja valkosipuliöljyssä sekä tomaattisalaattia, jotka tarjoilimme maalaisleivän ja savupaprikalla maustettujen veneperunoiden kanssa. 




Tiikerirapuihin kahdelle tarvitset: 


250 g tiikerirapuja (löytyy kaupan pakastealtaasta) 

4 valkosipulinkynttä
puolikas chilipalko
puolikkaan sitruunan mehu
vajaa dl oliiviöljyä
suolaa


1. Sulata tiikeriravut kylmässä vedessä, siihen menee n. 40 minuuttia. Kuori ravut ja kuivaa ne huolella talouspaperilla. 

2. Lämmitä öljy keskilämmöllä valurautapannussa. Lisää pilkotut valkosipulinkynnet ja pilkottu chili. Nyt on hyvin tärkeää, että valkosipuli ei pääse ruskistumaan. 


3. Lisää tiikeriravut, paista molemmilta puolilta yhteensä n. 3 - 4 minuuttia. 


4. Lisää puolikkaan sitruunan mehu. 


5. Tarkista suola, ropsauta pintaan vähän tuoretta persiljaa ja tarjoa heti!



Espanjalaiseen tomaattisalaattiin kahdelle tarvitset: 


50 g serranokinkkua

2 tomaattia
puolikas rasia (125 g) kirsikkatomaatteja
2 kevätsipulia varsineen 
1 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
n. 1 ½ dl persiljaa hienonnettuna
n. 1 dl basilikaa hienonnettuna
½ tl sokeria
mustapippuria

1. Levitä kinkkuviipaleet uuninpellille leivinpaperin päälle. Paahda kinkkuja uunin grillivastuksen alla noin 5 minuuttia, kunnes kinkkuviipaleet tuntuvat rapeilta. 


2. Puolita kirsikkatomaatit ja kuutioi tomaatit. Hienonna kevätsipulit varsineen.


3. Sekoita kulhossa tomaatit ja kevätsipulit. Lisää joukkoon viinietikka, oliiviöljy ja hienonnetut yrtit. Sekoita joukkoon sokeri ja ripaus rouhittua mustapippuria. Murenna rapeat kinkkuviipaleet salaattiin käsin ja sekoita. 




Lisukkeeksi sopivat savustetulla paprikalla maustetut veneperunat sitruunamajoneesin kera. 

Aterian kanssa kuuntelimme uutta soittolistaa, joka löytyy nyt Spotifysta. Listalla hyviä uutuuksia. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti