lauantai 11. helmikuuta 2017

Haukirapupihvit tartarkastikkeella

Kanan hovikalastaja täyttää pakastimen säännöllisesti haukifileillä. Hovikalastaja osaa fileroida hauen niin, että fileisiin ei jää lainkaan ruotoja.  Fileet ovatkin erinomaisia ihan sellaisenaan, ruisjauhoissa leivitettyinä ja voissa paistettuina. Tänään halusimme kuitenkin tehdä hauesta jotakin erilaista ja teimme haukirapupihvejä. Tässä linkki YouTube videoon, jossa neuvotaan oikeaoppinen hauen fileeraus.

Hauen fileointi (ruodottomat fileet)


Kalapihviresepteissä kala hienonnetaan usein lihamyllyllä, mutta ne käytimme tavallista tehosekoitinta ja se toimi ihan hyvin.




Haukirapupihvit 


4 hengelle tarvitset: 


500 g haukifileitä

170 g taskuravunlihaa 
2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
puolikkaan sitruunan mehu
nippu tilliä
valkopippuria
1,5 tl suolaa


  1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
  2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. 
  3. Silppua nippu tilliä.
  4. Sekoita tehosekoittimessa haukifileet, taskuravunliha, kuohukerma, kananmunankeltuaiset ja sitruunanmehu.
  5. Sekoita valkuaisvaahto ja tillisilppu lopuksi varovasti sekoittaen. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  6. Paista voissa lettupannulla molemmilta puolilta.
  7. Koristele annos kapriksilla ja tillillä. 
Haukirapupihveille kastikkeeksi sopii erinomaisesti tartarkastike. 

Tartarkastike


1 dl kermaviiliä
1 dl majoneesia
1 maustekurkku
2 rkl sipulia hienonnettuna
1 rkl kaprista
2 rkl tilliä silputtuna
2 rkl sitruunamehua
suolaa
pippuria

Hienonna ainekset ja sekoita keskenään.

Tarjosimme pihvit perunasurvoksen kanssa.

Soittolistalla tällä kertaa mm. Ultra Brata, Kasevaa ja Ultravoxia. Enjoy!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti