Punajuuricarpaggio
Tarvitset:
Marinoitavaksi
2 punajuurta
1 sitruunan mehu
merisuolaa
Salaattiin
kourallinen cashewpähkinöitä
40 g kapriksia
1 pienehkö kesäkurpitsa
1 vihreä omena
oliiviöljyä
pienenpieni loraus vaahterasiirappia
limen mehu
pippuria
kourallinen saksanpähkinöitä koristeluun
- Kuori punajuuret ja viipaloi ohuenohuiksi siivuiksi esim. mandoliinillä. Parhaita ovat todella ohuet viipaleet! Mandoliinin puutteessa käytimme juustohöylää (Terveisiä Joulupukille!). Laita siivut kannelliseen pieneen astiaan marinoitumaan sitruunanmehun ja merisuolan kanssa noin 2 tunniksi.
- Tee kesäkurpitsasta juliette-kuorinveitsellä ohuita spaghettisuikaleita. Mausta suolalla ja oliiviöljyllä ja laita sivuun.
- Valmista kastike. Sekoita blenderissä cashewpähkinät, kaprikset, vaahterasiirappi, vajaa desi vettä, loraus oliiviöljyä, suolaa ja pippuria.
- Tee omenasta ohuita viipaleita mandoliinillä. Pirskottele päälle limenmehua ja laita sivuun odottelemaan.
- Paahda saksanpähkinät pannulla.
- Kuivaa punajuuret ja ala rakentamaan annosta. Me laitoimme punajuuret pohjalle, sitten kesäkurpitsaspaghettia ja omenasuikaleita. Lopuksi lisää kastiketta ja koristele saksanpähkinöillä.
Täytetyt kuharullat
Tarvitset:
2 kuhafilettä
6 jokirapua
tilliä
valkoviiniä
voita
valkoviiniä
suolaa
valkopippuria
- Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.
- Kuivaa kuhafileet talouspaperilla ja mausta suolalla ja valkopippurilla.
- Pilko jokiravut pieniksi paloiksi ja levitä ne kuhafileiden päälle. Lisää päälle vielä tilliä.
- Kääri fileet rullalle ja kiinnitä ne cocktail-tikuilla.
- Voitele pieni uunivuoka ja aseta kuharullat vuokaan. Ripottele päälle n. desilitra kuivaa valkoviiniä ja lisää voinokareita.
- Paista uunissa n. 20 minuuttia, jonka jälkeen lusikoi hieman viini-voiseosta rullien päälle. Anna rullien olla uunissa vielä viitisen minuuttia.
Beurre Blanc/Voikastike
Tarvitset:
2 pientä salottisipulia
0,5 dl valkoviinietikkaa
1,5 dl valkoviiniä
voita
- Kuullota sipulit voissa.
- Lisää valkoviinietikka ja valkoviini.
- Keitä kasaan niin, että puolet nesteestä on haihtunut.
- Sekoita n. 150 voita hitaasti paloina kastikkeeseen. Älä keitä enää.
Piparjuuriperunakakku
Tarvitset:
8 jauhoista perunaa
50 g piparjuurta
2 dl kermaa
suolaa
pippuria
(hieman raastettua parmesaania)
- Kuori perunat ja tee niistä mandoliinilla tai muulla välineellä ohuita siivuja.
- Kuivaa perunat talouspaperilla.
- Raasta piparjuuri.
- Voitele matalareunainen vuoka.
- Lado vuokaan perunat ja piparjuuriraaste.
- Kaada puolet kermasta perunoiden päälle, mausta suolalla ja pippurilla.
- Paista 200 asteessa n. puoli tuntia ja lisää loput kermasta. Paista vielä puoli tuntia, halutessasi lisää parmesaaniraastetta päälle n. 10 minuuttia ennen valmistumista.
- Anna piparjuuriperunakakun vetäytyä ja leikkaa sitten niistä sopivat annospalat. Voit laittaa annospalat tarjoilulautasilla uuniin lämpiämään ennen tarjoamista ja kasata annokset piparjuuriperunakakun päälle.
Puolukkaparfait
Jälkiruokareseptin löysimme MTV3:n sivuilta: http://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/reseptit/resepti/puolukkaparfait/5651608
Itsenäisyyspäivän teemaan sopii kuunnella suomalaisen Love Recordsin tuotantoa, "Love Show 45":
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti