lauantai 10. joulukuuta 2016

Vuoden 2016 ulkomaiset biisit, juustohampurilainen ja kukkakaaliranskalaiset

Tänään kuuntelimme tänä vuonna julkaistuja hyviä uusia ulkomaisia kappaleita ja teimme hampurilaisia ja niille lisäkkeeksi jo pitkään mietinnässä olleita kukkakaaliranskalaisia. Kukkakaaliranskalaiset olivatkin mielenkiintoinen ja uusi tuttavuus ja sopivat lisäkkeeksi usealle aterialle, esimerkiksi kalalle olisivat varmasti oiva kaveri. 




Juustohampurilaiset 

Tarvitset (neljälle)

400 g tuoretta ja parasta jauhelihaa mitä löydät
4 sämpylää
4 viipaletta cheddarjuustoa
2 punasipulia
1 pihvitomaatti
1 maustekurkku
0,8 dl valkoviinietikkaa
1 dl oliiviöljyä
1,5 rkl sokeria
1 tl suolaa 
pippuria
majoneesia


  1. Pilko punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Laita se marinoitumaan vähintään 4 tunniksi valkoviinietikan, oliiviöljyn, sokerin ja suolan kanssa.
  2. Muotoile jauhelihasta neljä pihviä. Mausta ne suolalla ja pippurilla. 
  3. Paista pihvit uunissa 200 asteessa n. 10 minuuttia (Mediumiksi, jos haluat kypsän, pidä pihvejä uunissa pidempään.). 
  4. Kun pihvit ovat melkein valmiit, laita juustoviipale kunkin pihvin päälle ja laita sämpylät lämpiämään uuninritilälle. 
  5. Ota sämpylät ja pihvit uunista ja kasaa hampurilaiset haluamallasi tavalla, esim. ensin sämpylän toinen puolikas, sitten majoneesia, majoneesin päälle pihvitomaatin siivu, sitten pihvi ja juusto, sen jälkeen keko punasipulia ja lopuksi vielä muutama viipale maustekurkkua. Päällimmäiseksi majoneesilla voideltu sämpylän kansi. 



Kukkakaaliranskalaiset

1 kukkakaali
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
timjamia
oliiviöljy
50 g parmesaania


  1. Pilko kukkakaali ronskinkokoisiksi paloiksi. Lohko sipuli ja kuori valkosipulinkynnet ja murskaa ne veitsellä. 
  2. Sekoita uunipellillä kukkakaalipalat, sipuli, valkosipulinkynnet, timjami ja oliiviöljy. 
  3. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia välillä sekoittaen. 
  4. Lisää parmesaani ja sekoita ja paista vielä uunissa 10 minuuttia niin, että kukkakaalit saavat kauniin värin. 
  5. Tarjoile kukkakaaliranskalaiset majoneesin kanssa.

Tässä vielä soittolista, johon koottu vuonna 2016 julkaistuja kappaleita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti