lauantai 26. marraskuuta 2016

Häränhäntää punaviinissä ja uusi soittolista

Olemme marraskuun pimeillä keskittyneet lähinnä rentoutumiseen ym. hyggeilyyn. Siksi blogissa on ollut hieman hiljaisempaa.

Teimme tänään erinomaisia häränhäntiä mukaellen HS Ruoka -reseptiä (ohje täällä). Tämä on edullinen ja herkullinen ruoka, joka vaatii aikaa haudutukseen.  Me haudutimme n. 4 tuntia, se oli helppoa näin hyggeilypäivänä!



Tällä kertaa emme laittaneet annokseen kokonaista häränhännän palaa kuten yleensä tehdään vaan "nyhdimme" lihat hännistä annoksiin risoton päälle.

Häränhäntien kanssa valmistimme Risotto alla Milanesea. Siihen upean värin tuo sahrami.

Risotto alla Milanese

Tarvitset:


oliiviöljyä

1 iso keltasipuli
2  dl kuivaa italialaista valkoviiniä
1 litra kasvislientä
400 g risottoriisiä
0.5 tl jauhettua sahramia
125 g parmesaania
4 rkl kermaa


  1. Valmista kasvisliemi. Raasta parmesaani.
  2. Kuumenna oliiviiöljy laakeassa suuressa paistinpannussa. Kuullota sipuli, älä missään tapauksessa ruskista! Lisää viini ja ja hieman kasvislientä. Kuumenna liemi kiehuvaksi, älä anna höyrystyä.
  3. Lisää risottoriisi ja anna kiehua 5 minuuttia, kokoajan hämmentäen. Lisää sahrami ja vähän suolaa ja jauhettua mustapippuria.
  4. Anna kypsyä 15-20 minuuttia, lisää kokoajan lientä sen haihtuessa. Risotto on kypsää al dentena ja huom, risoton pitää olla riittävän löysää.
  5. Ota pois liedeltä, lisää kerma, parmesaaniraaste ja iso nokare voita. Kiehuta vielä n. 1 minuutti!
Viinivalinta häränhännälle ja risotto alla milaneselle oli tänään Kukon pikkujouluristeilyltä hankittu Ribera del Duero -alueen viini, Condado de Oriza Gran Reserva 2007. Kukko on erityisesti tykästynyt tämän alueen viineihin, kannattaa kokeilla ja Alkostakin löytyy muutamia hyviä vaihtoehtoja. Tällä kertaa Condado de Oriza toimi hyvin häränhäntien kanssa. Kyseistä viiniä oli näköjään kehuttu myös Viini-lehdessä




Tänään soittolistalla mm. Blue Oyster Cult, Steve Hackett ja Carly Simon.

Oikein rentouttavaa lauantai-iltaa kaikille lukijoille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti