Tarte Flambée Forestière
Pohja
5 dl vehnäjauhoja
0,5 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 dl vettä (+42)
reilu loraus huoneenlämpöistä oliiviöljyä
Täytteet
creme fraichea
8 herkkusientä
2 punasipulia
juustoraastetta
(muutama siivu mozzarellaa)
Schwarzwaldin kinkku
timjamia
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
(basilikan lehtiä)
- Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää vesi. Vaivaa taikinaa, lisää oliiviöljy ja jatka vaivaamista noin 10 minuuttia. Nostata taikina liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
- Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi ja hauduta ne oliiviöljyssä pannulla hitaasti miedolla lämmöllä. Älä ruskista! Mausta suolalla. Nosta sipulit sivuun.
- Leikkaa herkkusienet ohuiksi viipaleiksi ja paista ne kevyesti pannulla oliiviöljyssä. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.
- Kaulitse taikina ohueksi levyksi uunipellille.
- Levitä pohjalle ensin creme fraiche ja juusto(t) ja sitten kinkku, herkkusienet ja punasipulit.
- Paista 225 c asteessa 15 minuuttia.
- Lisää lopuksi basilikan lehdet.
Muistamme keskiviikkona haudattua Leonard Cohenia kuuntelemalla hänen kolmatta, vuonna 1971 julkaistua studioalbumiaan, Songs of Love and Hate.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti