sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Red Hot CHILL Peppers ja Marrakechin kanaa


Red Hot Chili Peppers esiintyy alkavalla viikolla peräti kaksi kertaa Hartwall Areenalla. Näyttää siltä, että lippujakin on vielä saatavilla.

Joskus vuosina 1990 - 1994 Kana oli elämää suurempi RHCP-fani. Erityisesti ensimmäiset punkimmat ja funkimmat levyt miellyttivät. Ei vähiten Flean bassottelun vuoksi. Myöhemmät levyt eivät ole enää innostaneet ja vuoden 1999 Helsingin keikalta Hartwall Areenalta teki melkein mieli lähteä kesken pois.

Piti sitten tehdä vanhojen hyvien aikojen muistoksi RHCP –soittolista. Vaikka bändi tunnetaan villinä bilebändinä, niin rauhallisemmasta tuotannosta löytyy yllätyksiä. Kuuntelepa esim. instrumentaali “Pretty Little Ditty”, joka päättää tämänkertaisen Safkaa & Soundtrack -soittolistan. Listan nimi on Red Hot CHILL Peppers ja kuten nimestä voi päätellä, keskittyy rauhallisempaan tuotantoon. Tässä linkki Spotifyihin:




RHCP -teemaan sopii Marrakechin kana, johon kuuluvat myös punaiset chilin palot. Erinomainen ja helppo sunnuntairuoka, jota Kana söi ensimmäistä kertaa Madridissa asuvien ystävien luona. Terveisiä Madridiin!

Tarvitset seuraavat aineet 4 hengen annokseen:

3 broilerin koipi-reisipalaa
3 pientä sipulia
4 kokonaista valkosipulinkynttä
2 punaista chiliä
10 kalamata oliivia
1 sitruuna
öljyä
1 tl kanelia
2 tl juustokuminaa
0,5 tl mustapippuria
1 rkl intiaani- tai fariinisokeria
3 dl omenamehua
1 rkl kanafondia
(sahramia)




Toimi näin:
  1. Puolita koipi-reisipalat ja ruskista ne padassa öljyssä. Laita odottamaan lautaselle.
  2. Ruskista kokonaiset sipulit ja valkosipulinkynnet padassa öljyssä. Siirrä koipi-reisipalat pataan sipulien ja valkosipulinkynsien kanssa. Mausta suolalla.
  3. Lisää pataan puolitetut chilit, oliivit ja viipaloi sitruunasta viipaleita kananpalojen päälle.
  4. Valmista liemi kattilassa: Laita kattilaan öljyä. Kuullota kaneli, juustokumina ja mustapippuri öljyssä. Lisää intiaani- tai fariinisokeri, omenamehu ja kanafondi. Sekoita ja kiehauta liemi. 
  5. Kaada liemi pataan.
  6. Hauduta ruokaa 200-asteisessa uunissa ensin ilman kantta n. 15 minuuttia, jotta sitruunat saavat väriä ja sen jälkeen vielä 45 minuuttia kannen kanssa.
  7. Halutessasi voit lisätä ruokaan sahramia haudutuksen loppuvaiheessa.
  8. Tarjoa basmaririisin tai couscousin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti