tiistai 13. syyskuuta 2016

Radiohead Lollapalooza Berlin 11.9.2016: “Neljäs kerta toden sanoo”


Jo keväällä oli selvää, että Radiohead ei tule esiintymään Suomessa tälläkään kiertueella, minkä vuoksi Kukko ystävineen varasi jo keväällä liput Berliinin Lollapaloozaan. Viime sunnuntai olikin kauan odotettu ilta, koska edellisestä Kukon Radioheadin keikasta oli vierähtänyt jo 10 vuotta. Tässä välissä Radioheadiltä on ilmestynyt kolme pitkäsoittoa, “In Rainbows”, “The King of Limbs” ja “A Moon Shaped Pool”.




Yhtye oli Berliinissä uskomattomassa tikissä ja soittaminen vaikutti siltä, että bändi oikeasti nauttii esiintymisestä tällä hetkellä. Soitto oli vaivatonta, tarkkaa ja jokainen nyanssi oli otettu huomioon. Keikka lunasti odotukset jo heti alkuun, kun yhtye aloitti soittamalla uusimman ja kovasti kehutun “A Moon Shaped Pool”in viisi ensimmäistä kappaletta. Yhtye vangitsi yleisönsä siten, että Kukolta muun muassa ajantaju katosi kokonaan tällä yli kaksi tuntia kestäneellä keikalla.

Aiemmin Kukko on nähnyt Radioheadin vuosina 1995 ja 2001 Tukholmassa ja vuonna 2006 Kööpenhaminassa. Tämä Berliinin keikka oli ehdottomasti vaikuttavin. Myös Lollapaloozan yleisö nostatti tunnelmaa laulamalla useissa biiseissä mukana koko festarialueen laajuudelta. Esimerkiksi tämän kesän Flow-festivaalin iltojen viimeisten esiintyjien keikoilla ei päästy lähellekään tätä tunnelmaa: johtuiko se tunnin soittoajoista vai siitä, että encoreita ei kuultu?

Keikalla kuultiin kaikkiaan 24 biisiä, joista 7 encorea. 

Biisit/levy:
8 Moon Shaped Pool
4 In Rainbows
4 OK Computer
2 Hail to the Thief
2 Kid A
2 The King of Limbs
1 Pablo Honey
1 The Bends


Tässä vielä linkki Spotify-soittolistaan, jossa keikan biisit kronologisesti:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti