torstai 8. syyskuuta 2016

Sunday Morning Glory ja pienet omeletit

Kun Kana oli vielä nuori kananpoikanen, hän aloitti jokaisen aamunsa kuuntelemalla kappaleen “Something” Beatlesin ehkä parhaalta levyltä “Abbey Road”.  Something aloittaakin Safkaa ja Soundtrackin ensimmäisen soittolistan “Sunday Morning Glory”,  joka soveltuu erinomaisesti rauhallisiin sunnuntaiaamuihin. Tässä suora linkki Spotifyihin:


“Something” muuten valittiin sijalle 6 tällä viikolla Helsingin Sanomissa julkaistussa testissä, jossa vuoden aikana kuunneltiin kaikki Beatlesin kappaleet ja valittiin niistä paras. Paras kappale oli testin mukaan “Strawberry Fields Forever”. Koko artikkelin voit lukea täältä: http://www.hs.fi/kulttuuri/a1473040662693


Rauhalliseen sunnuntaiaamuun kuuluu myös munaruuan sisältävä aamiainen tai brunssi. Pienet omeletit esimerkiksi lettu- tai blinipannuilla valmistettuina ovat oivallinen brunssi- tai aamiaisruoka. Miksi niitä ei tarjoilla näin missään ravintolassa?

Näihin pieniin omeletteihin 2 hengelle tarvitset:

3 munaa
jämäjuustoa raastettuna jääkaapista jos löytyy
suolaa
pippuria
haluamiasi täytteitä  
2 blinipannua tai lettupannu





  1. Valmista normaalisti munakastaikina eli 3 munaa ja loraus vettä, vähän suolaa ja pippuria, sekoita munien rakenne rikki, lisää juustoraastetta jos haluat.
  2. Paista molemmilta puolilta blini- tai lettupannulla. Tässä on sekin etu, että munakkaan kääntäminen on helpompaa kuin isolla paistinpannulla.
  3. Asettele haluamasi täytteet munakkaiden päälle. Meidän kasvisversiossa on paistettuja, suolalla ja pippurilla maustettuja herkkutatteja sekä tuoretta timjamia. Lihaversiossa on salamia, avokadoa, basilikaa ja kirsikkatomaatteja. 

IDEA: Munakkaista saa pitsamaiset, jos sen jälkeen kun munakas on hieman hyytynyt toiselta puolelta, lisäät siihen täytteet (tässä tapauksessa esim. salamin ja kirsikkatomaatit, ehkä jopa vähän mozzarellaa) ja laitat munakkaan hetkeksi uuniin ja lisäät vihreät ainekset vasta tämän jälkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti