torstai 15. syyskuuta 2016

Sienihommia


Moni on sosiaalisen median perusteella ollut viime kuukausina ahkera ja kerännyt metsänantimet talteen. Sienivuosi onkin ollut antoisa. 

Noh, Kana ei ole ollut ahkera sienien keräyshommissa. Onneksi Kana sai kanttarelleja lahjoituksena ja niistä syntyikin herkullinen kanttarellirisotto.




Ohje on kahdelle hengelle.

Tarvitset: 
2 kourallista kanttarelleja, mielellään pieniä
muutama nokare voita
1 salottisipuli
2 pientä valkosipulinkynttä
2,5 dl Carnaroli tai Arborio risottoriisiä
loraus kuivaa valkoviiniä
7,5 dl kanalientä
1 dl raastettua parmesania
tuoretta timjamia
persiljaa

  1. Paista kanttarellit pannulla voissa niin, että niistä haihtuu nesteet. Lisää timjamia. Laita kanttarellit odottamaan lautaselle.
  2. Kuullota salottisipuli ja valkosipulinkynnet miedolla lämmöllä voissa. 
  3. Lisää risottoriisi ja kuullota se läpikuultavaksi. Lisää valkoviini. Kaada kauhallinen kerrallaan kanalientä, hämmennä koko ajan ja hauduta kunnes riisi on lähes al dente (n. 18 minuuttia).
  4. Sekoita joukkoon parmesaani ja nokare voita.  Lisää vielä kanttarellit ja persilja. Säästä muutama kanttarelli koristeluun.
  5. Annostele lautasille ja koristele säästämilläsi kanttarelleilla. Ripottele päälle kylmäpuristettua oliiviöljyä.

Viininä tällä kertaa saksalainen Weingut Robert Weil Reisling Trocken 2014. Rapean hapokas ja erinomainen kumppani kanttarellirisotolle. Alkosta tätä ei saa, mutta Berliinin lentokentällä maksoi noin kympin. Erittäin hyvä löytö. 




1
Illan musiikiksi sopii Grateful Dead klassikko American Beauty vuodelta 1970. Taisivat olla sienien ystäviä hekin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti