Kanalla ystävineen oli mahdollisuus päästä valmistamaan
perinteinen tiomanilainen arkiateria paikalliseen keittiöön. Valmistimme nasi
gorengia Tioman-saaren tyyliin, kasviksia
kookoskastikkeessa ja jättikatkarapuja sambalkastikkeessa. Ohjeet tässä ovat kahdelle hengelle.
Nasi Goreng on malesialainen tai indonesialainen ruokalaji
tai lisäke, joka tarkoittaa paistettua riisiä. Se valmistetaan usein edellisenä
päivänä tähteeksi jääneestä riisistä.
Nasi Gorengiin
tarvitset:
öljyä
(hyppysellinen
kuivattuja pikkukaloja)
Maustetahna: Murskaa
morttelissa pari pientä chilin palkoa, 2 pientä punasipulia, muutama
valkosipulinkynsi ja hieman esim. intiaanisokeria
suolaa
1 kananmuna
3 dl keitettyä
basmatiriisiä
n. 1 dl vihanneksia,
esim. Porkkanaa, papuja, sipulia…
Kuivattuja pikkukaloja voi olla vaikeaa löytää Suomesta,
mutta ne voi jättää reseptistä pois.
Valmistusohje löytyy videolta:
Kasviksiin
kookoskastikkeessa tarvitset:
Öljyä
400 g kasviksia, esim. kiinankaalia, kevätsipulia, kukkakaalia, porkkanoita, maissia…
tölkki kookosmaitoa
tuoretta pinaattia
chiliä
suolaa
pippuria
- Kuullota kasvikset öljyssä.
- Lisää tölkki kookosmaitoa.
- Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä.
- Aivan loppuvaiheessa lisää kourallinen tuoretta pinaattia.
Jättikatkarapuihin
sambalkastikkeessa tarvitset:
1 valkosipulinkynsi
1 sipuli
öljyä
2 rkl sambal oelek
kastiketta
loraus viinietikkaa
suolaa
ripaus sokeria
loraus vettä
200 g kasviksia, esim.
kevätsipulia, kukkakaalia, porkkanoita…
4 jättikatkarapua
- Kuullota silputut valkosipuli ja sipuli öljyssä.
- Lisää sambal oelek.
- Lisää viinietikka, suola, sokeri ja loraus vettä ja lopuksi kasvikset ja katkaravut. Anna kypsentyä hetki.
Me vain kävelimme keittiöön ja kysyimme, saisimmeko kokata yhdessä. Aluksi vastaanotto oli epäileväinen, mutta lopulta kaikilla oli todella hauskaa. Suosittelemme rohkeaa asennetta kokkausmatkoille!
Tässä vielä soittolista trooppisen saaren tunnelmaan pääsemiseksi:
Tässä vielä soittolista trooppisen saaren tunnelmaan pääsemiseksi:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti