lauantai 22. lokakuuta 2016

Testissä Finnairin Bisnesluokka kaukolennolla (Airbus A350)


Kana oli lomalla Aasiassa ja käytti aiemmin kertyneet Finnair Plus-pisteet matkustusluokan korotukseen economysta bisnekseen paluulennolla Singaporesta Helsinkiin. Istuimet tässä Finnairin uudessa Airbus A350 –koneen bisnesluokassa taipuvat täysin makuuasentoon ja täytyy kyllä sanoa, että lentokokemus oli aivan eri luokkaa kuin menolennolla. Todellakin kannatti rinkkamatkailun ja ilmastoimattomissa ja vain kylmällä juoksevalla vedellä varustetuissa bungaloveissa yöpymisten jälkeen käyttää 50.000 lentopistettä tähän luksukseen! 

Jalkatilaa on runsaasti



























Istuin on säädettävissä makuuasentoon. 






























Matkustusaika on Finnairin Singapore-Helsinki lennolla n. 12 tuntia ja se lähtee Singaporesta ennen puolta yötä ollen Suomessa aamulla Suomen aikaa n. klo 6.30. Aamiainen bisnesluokassa tarjoiltiin n. 1,5 tuntia ennen laskeutumista. Illallinen jäi Kanalta tällä kertaa väliin (makuuasentoon taipuva istuin houkutteli enemmän), mutta ruokalista näytti olevan perusbisnesluokkatasoa ja viinilista myös taattua Finnair-laatua. Lento alkaa Nicolas Feuillet –samppanjatarjoilulla, toki alkoholittomiakin vaihtoehtoja on tarjolla. Mutta jos samppanjaa on tarjolla, niin kuka haluaa juoda mustikkamehua?!?






Design lennolla on suomalaista: petivaatteet, tohvelit ja beauty box tulevat Marimekolta, astiat ovat Iittalaa (Ultima Thulen -lasit) ja Marimekkoa.
Kana toivoi, että musiikkipuoleen olisi panostettu bisnesluokassa. Ei oltu – valikoima oli sama kuin economy-luokassa. Viihdelaitteistosta oli kyllä mahdollista valita musiikki, mutta käyttöliittymässä pystyi ainoastaan valitsemaan tyylilajin (Classic rock, Motown, Country, Electronic, Lounge, Finnish Hits…). Käyttöliittymässä ei nähnyt, mitä kappaletta kuunteli ja kaikki on demand –elementit (pause, skip, rewind…) puuttuivat. Harmillista, että musiikkiin ei ole panostettu. Samaan aikaan kuitenkin elokuvapuolelta näytti löytyvän uutuusleffojakin.

Musiikkivalikko Airbus A350 koneessa




Matkustajalla on mahdollisuus valita ainoastaan tyylilaji. Esittäjiä ja kappaleita ei mainita ja on demand puuttuu. 




















Finnairin Airbus A350 SIN-HEL bisnesluokkalennon plussat ja miinukset: 


Plussat: 

+ TUOLIT!!!
+ Viinilista
+ SAMPPANJA!!!
+ Palvelualttius
+ Laitteiden latausmahdollisuus
+ Aikaerosta toipumista tukeva ja kokonaisen työpäivän Suomessa/Euroopassa mahdollistava lentoajankohta
+ Hyvät yhteydet Singaporesta muualle Aasiaan

Miinukset: 
- Soittolistat (on demandin puute)
- Epäsiisteyttä istuimen säätövalikossa ja pöydässä

Tässä laatimamme lentokoneeseen sopiva soittolista. Enjoy!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti