tiistai 20. syyskuuta 2016

Grillatut pikkumustekalat, “Baby Octobus”

Viikonloppuna teki mieli pikkumustekaloja. Niitä voi Suomessa löytää erittäin hyvin varustetuista ruokakaupoista pakastettuna. Kanan lähikaupassa niitä oli antipastotiskillä valmiiksi marinoituina. Ystävällinen palvelutiskinhoitaja kävi kaivamassa pussillisen pakastettuja ja marinoimattomia pikkumustekaloja kaupan varastopakastimesta.




Pikkumustekalat voi toki grillata vartaissa, mutta käytimme reiällistä grillipannua, jossa kesällä valmistuivat myös mm. grillatut sinisimpukat ja pyttipannu. Mielettömän hyvä väline ja maksoi alle kympin Hong Kong -tavaratalossa. Kanan pannussa kahva on/oli puinen. Kahva onkin syttynyt pari kertaa tuleen, joten on suositeltavaa joko kastella kahva huolella ennen grilliin laittoa tai hankkia pannu metallisella kahvalla. Tämä näyttäisi hyvältä: http://www.mokkimies.com/avotuli_grillipannu

Pikkumustekalojen grillausta reikägrillipannulla syysillan hämärässä


Pikkumustekaloja täytyy keittää ennen grillausta, tämä pehmentää lihaa. Samoin mustekalojen marinointi pehmentää lihaa ja estää “autonrengasmaista” lopputulosta.

Kahden hengen annokseen tarvitset:

400 g pakastettuja pikkumustekaloja

Marinadi:

Yhden sitruunan mehu
0,5 dl oliiviöljyä
3 valkosipulin kynttä
0,5 tl suolaa
1 tl mustapippuria
10 tuoretta timjamin oksaa

Ja lisäksi kastikkeeseen:

1 tl pilkottua lehtipersiljaa
2 tl sitruunan mehua
5 rkl oliiviöljyä
puolikkaan sitruunan kuori raastettuna

  1. Sulata pikkumustekalat kylmässä vedessä. Valmista sillä välin marinadi.
  2. Kuumenna kattilassa 1 litra vettä kiehuvaksi. Siirrä kattila pois liedeltä ja kaada pikkumustekalat kattilaan.
  3. Anna pikkumustekalojen hautua vedessä 10 minuuttia.
  4. Huuhtele pikkumustekalat kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla.
  5. Laita pikkumustekalat marinoitumaan jääkaappiin vähintään 2 tunniksi. Valmista sillä välin kastike sekoittamalla ainekset.
  6. Kuumenna grilli kuumaksi. Grillaa pikkumustekaloja n. 6 minuuttia välillä käännellen.
  7. Kaada grillatut pikkumustekalat tarjoiluastiaan. Kaada kastike päälle, koristele sitruunanlohkoilla. Tarjoile vaikka jasmiiniriisin kanssa.
Musiikiksi sopii Elton Johnin vuonna 1973 julkaistu Goodbye Yellow Brick Road -albumi.  Albumi on Elton Johnin seitsemäs ja myydyin studioalbumi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti