perjantai 23. syyskuuta 2016

Camembert-pasta

Kukolla sattui olemaan camembert-juusto jääkaapissa ja siitä lähtikin idea valmistaa Jamie Oliverin Camembert-pasta. Se on helppo arkiruoka, jonka valmistelut vievät vain viitisen minuuttia. Uunissa kypsennykseen menee vajaa puoli tuntia. 



Tarvitset kahdelle:

250g laatikko camembert-juustoa puurasiassa
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tuore rosmariinin oksa
50 g parmesan-juustoa raastettuna
200 g spaghettia tai muuta pastaa
Kourallinen tuoretta pinaattia
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
  2. Leikkaa veitsenkärjellä juuston kansi irti. 
  3. Painele valkosipulisilppu ja rosmariinin lehdet juustoon ja kaada päälle oliiviöljyä niin että valkosipuli ja rosmariini ovat öljyn peitossa. Rouhi päälle mustapippuria.
  4. Paista juustoa puurasiassaan uunissa 25 minuuttia.
  5. Sillä välin, kun juusto paistuu, keitä pasta paketin ohjeiden mukaan. Lisää pinaatti pastan joukkoon juuri ennen huuhdontaa, sillä tuorepinaatti ei tarvitse kuin 10 sekunnin keittoajan. Säästä osa keitinvedestä.
  6. Kun pasta on valmista, huuhdo se siivilässä. 
  7. Laita pasta takaisin kattilaan ja lisää parmesaaniraaste. Tarvittaessa lisää aiemmassa vaiheessa säästämääsi keitinvettä.
  8. Jauha sekaan hieman suolaa ja pippuria ja sekoita.
  9. Voit tarjota pastan erillisestä kulhosta ja ruokailijat voivat kauhoa lusikalla C'mon Perttiä omiin annoksiinsa puurasiasta.
Jamie Oliverin Camembert pasta


Musiikiksi valitsimme 70-luvun alun stygejä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti