lauantai 7. lokakuuta 2017

Sitruunapeppukana eli täytetty kana

Tämäniltainen ateriamme on helppo neljän hengen illallinen. 



Täytettyyn kanaan tarvitset: 

1 kokonainen luomubroileri

Täyte: 
1 dl couscousia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tomaatti
0,5 dl tuoretta minttua
0,5 dl lehtipersiljaa
2 sitruunaa
vähän raastettua sitruunan kuorta
suolaa
0,5 tl kurkumaa
kunnollisia rouhaisuja mustapippurimyllystä

Voiteluun: 
1 dl kanalientä ja 50g voita


  1. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
  2. Valmista couscous ohjeen mukaan. 
  3. Pilko sipulit ja kuullota ne öljyssä. Laita sivuun jäähtymään. 
  4. Kuutioi tomaatti (poista siemenet).
  5. Silppua minttu ja lehtipersilja. 
  6. Raasta vähän yhden sitruunan kuorta, ota se talteen. Purista mehut sitruunoista, ota yksi puolikas talteen, tarvitset sen korkiksi säilömään broilerin täytteen sen sisään. 
  7. Sekoita keskenään couscous, sipulit, kuutioitu tomaatti, yrtit, sitruunoiden mehu ja raastamasi kuori. Mausta suolalla, kurkumalla ja mustapippurilla. 
  8. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. 
  9. Täytä broileri tiiviisti täytteellä, aseta sitruuna tulpaksi. Sido tarvittaessa langalla.
  10. Lämmitä kanaliemi ja sekoita siihen voi. 
  11. Paista kanaa uunissa 75 minuuttia, voitele paistamisen aikana kanaliemi-voi -seoksella. 

Tänään soittolistallamme rauhallista menoa ja mm. tällä viikolla edesmenneen Tom Pettyn "Time to Move On". 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti