Täytettyyn kanaan tarvitset:
1 kokonainen luomubroileri
Täyte:
1 dl couscousia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tomaatti
0,5 dl tuoretta minttua
0,5 dl lehtipersiljaa
2 sitruunaa
vähän raastettua sitruunan kuorta
suolaa
0,5 tl kurkumaa
kunnollisia rouhaisuja mustapippurimyllystä
Voiteluun:
1 dl kanalientä ja 50g voita
- Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
- Valmista couscous ohjeen mukaan.
- Pilko sipulit ja kuullota ne öljyssä. Laita sivuun jäähtymään.
- Kuutioi tomaatti (poista siemenet).
- Silppua minttu ja lehtipersilja.
- Raasta vähän yhden sitruunan kuorta, ota se talteen. Purista mehut sitruunoista, ota yksi puolikas talteen, tarvitset sen korkiksi säilömään broilerin täytteen sen sisään.
- Sekoita keskenään couscous, sipulit, kuutioitu tomaatti, yrtit, sitruunoiden mehu ja raastamasi kuori. Mausta suolalla, kurkumalla ja mustapippurilla.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Täytä broileri tiiviisti täytteellä, aseta sitruuna tulpaksi. Sido tarvittaessa langalla.
- Lämmitä kanaliemi ja sekoita siihen voi.
- Paista kanaa uunissa 75 minuuttia, voitele paistamisen aikana kanaliemi-voi -seoksella.
Tänään soittolistallamme rauhallista menoa ja mm. tällä viikolla edesmenneen Tom Pettyn "Time to Move On".
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti