Burgundinpata (ohje kuudelle)
1 kg naudan paistilihaa (esim. etuselkää tai lapaa)
vehnäjauhoja
1 pkt (170 g ) pekonia
1 porkkana
50 g juuriselleriä
10 pientä shalottisipulia
4 valkosipulin kynttä
4 dl lihalientä
3 dl punaviiniä, mielellään Burgundin alueelta
1 rkl soijaa
2.5 rkl tomaattipyreetä
2 laakerinlehteä
1 tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua rosmariinia
suolaa
pippuria
1/2 appelsiinin hyvin pesty kuori
rasiallinen herkkusieniä
persiljasilppua
voita paistamiseen
Burgundinpata menossa uuniin |
- Kierittele lihakuutiot vehnäjauhoissa isossa kulhossa. Ruskista jauhotetut lihapalat padassa ja siirrä ne sivuun.
- Ruskista pekonit padassa ja lisää joukkoon paloitellut juurekset, kuoritut sipulit, tomaattipyree, lihaliemi, viini sekä mausteet. Hauduta pataa kannen 170 -asteisessa uunissa vähintään 2,5 tuntia kunnes liha on täysin mureaa.
- Lisää ruskistetut herkkusienet pataan puoli tuntia ennen tarjoilua
- Ota pata uunista, poista laakerinlehdet ja appelsiininkuori. Koristele persiljasilpulla.
- Tarjoa parmesanperunoiden kera.
Parmesanperunat (ohje kuudelle)
13 jauhoista perunaa
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
parmesania
persiljaa
persiljaa
- Pese perunat hyvin juuresharjalla.
- Halkaise perunat ja kuivaa ne hyvin. Kierittele perunat uunipellillä oliiviöljyssä ja jauha päälle pippuria ja suolaa.
- Paista kiertoilmauunissa 200-asteessa n. 35 minuuttia.
- Ota perunat uunista ja raasta päälle parmesania. Laita perunat vielä uudelleen uuniin n. 5 minuutiksi.
- Koristele persiljalla.
Tässä myös uusi soittolista kuunneltavaksi:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti