lauantai 21. lokakuuta 2017

Burgundinpataa ja parmesanperunoita

Syksyn tullen tekee mieli tehdä kunnolla haudutettua pataruokaa. Päätimme tehdä klassisen ranskalaisen burgundinpadan.



Burgundinpata (ohje kuudelle)

1 kg naudan paistilihaa (esim. etuselkää tai lapaa) 
vehnäjauhoja
1 pkt (170 g ) pekonia
1  porkkana
50 g juuriselleriä
10  pientä shalottisipulia
4  valkosipulin kynttä
4 dl lihalientä
3 dl punaviiniä, mielellään Burgundin alueelta
1 rkl soijaa
2.5 rkl tomaattipyreetä
2  laakerinlehteä
1 tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua rosmariinia
 suolaa
 pippuria
1/2  appelsiinin hyvin pesty kuori
rasiallinen herkkusieniä
persiljasilppua
voita paistamiseen


Burgundinpata menossa uuniin

  1. Kierittele lihakuutiot vehnäjauhoissa isossa kulhossa. Ruskista jauhotetut lihapalat padassa ja siirrä ne sivuun.
  2. Ruskista pekonit padassa ja lisää joukkoon paloitellut juurekset, kuoritut sipulit, tomaattipyree, lihaliemi, viini sekä mausteet. Hauduta pataa kannen 170 -asteisessa uunissa vähintään 2,5 tuntia kunnes liha on täysin mureaa. 
  3. Lisää ruskistetut herkkusienet pataan puoli tuntia ennen tarjoilua
  4. Ota pata uunista, poista laakerinlehdet ja appelsiininkuori. Koristele persiljasilpulla.
  5. Tarjoa parmesanperunoiden kera.

Parmesanperunat (ohje kuudelle)

13 jauhoista perunaa
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
parmesania
persiljaa

  1. Pese perunat hyvin juuresharjalla. 
  2. Halkaise perunat ja kuivaa ne hyvin. Kierittele perunat uunipellillä oliiviöljyssä ja jauha päälle pippuria ja suolaa. 
  3. Paista kiertoilmauunissa 200-asteessa n. 35 minuuttia. 
  4. Ota perunat uunista ja raasta päälle parmesania. Laita perunat vielä uudelleen uuniin n. 5 minuutiksi. 
  5. Koristele persiljalla.


Tässä myös uusi soittolista kuunneltavaksi: 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti