lauantai 20. toukokuuta 2017

Kesän grillilisäkkeet - Pimientos de Padron ja chimichurri

Käväisimme pääsiäisenä Baskimaalla ja saimme taas maistella herkullisia paprikoita - pimientos de padron. Niitä saa toisinaan myös Suomessa, olemme löytäneet niitä ainakin ihan vaan Alepasta. Tänä viikonloppuna niistä tuli herkullinen lisäke muille grilliherkuille. Toinen lisäke meillä oli argentiinalainen klassikkokastike, chimichurri. 

Meillä loppui tänään grillistä kaasu kesken grillauksen. Sen vuoksi kypsensimme paprikat sisätiloissa pannulla. 


Pimientos de Padron


Tässä pimientos de padron:it vielä pannulla. Paprikat kannattaa kuivata kunnolla, jotta öljy ei roisku.

Tarvitset:

Pimientos de Padron -paprikoita
öljyä
sormisuolaa


Tässä paprikat juuri pannulle heitettyinä.

1. Pese paprikat huolella ja kuivaa vielä huolellisemmin.

2. Laita valurautapannu grilliin. 
3. Lisää pannuun runsaasti öljyä ja kuumenna kuumaksi. 
4. Lisää paprikat ja kääntele pannulla muutama minuutti. Kun paprikat ovat saaneet paahtunutta väriä kauttaaltaan, siirrä ne talouspaperin päälle valuttamaan ylimääräiset öljyt. 
5. Lisää sormisuolaa. 


Chimichurri





Tarvitset:


2 hienonnettua valkosipulinkynttä

1 dl silputtua lehtipersiljaa 
1 dl silputtua tuoretta korianteria
1/2 silputtua tuoretta chiliä (silputtuna)
1 dl oliiviöljyä
1/2 dl punaviinietikkaa
muutama kunnon rouhaisu suolaa myllystä
1/2 tl savunmakuista paprikajauhetta 


Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa ja anna kastikkeen maustua jääkaapissa, mieluiten useampi tunti.  



Tässä kuva annoksesta. Pimientos de Padron:ien ja chimichurrin kanssa meillä oli tänään naudan rib eye -pihvejä.

Soittolistalla mm. Patti Smith, Roger Waters ja Donny Hathaway. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti