lauantai 31. joulukuuta 2016

Brunssiruokana shakshukaa fetajuuston kera



Uudenvuoden aattoaamuna valmistimme brunssiksi shakshukaa, Lähi-Idän aamiaisruokaa. Tässä ohje kahdelle hengelle. 

Tarvitset: 
1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
puolikas punainen chilipaprika
oliiviöljyä paistamiseen
tölkki säilöttyjä kuorittuja tomaatteja
ripaus sokeria
1 dl vettä
1 tl fenkolin siemeniä
2 tl savustettua paprikajauhetta
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria  
2 luomu kananmunaa
fetajuustoa (n. 100 g)
loraus sitruunamehua
koristeluun tuoretta korianteria tai persiljaa

1. Kuori ja silppua sipuli, valkosipuli ja paprikat. Freesaa vihanneksia oliiviöljyssä, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää kuoritut tomaatit, ripaus sokeria ja vesi ja jatka paistamista 20 minuuttia välillä sekoittaen.

2. Lisää joukkoon fenkolin siemenet, paprikajauhe, suola ja pippuri. Riko kastikkeen päälle 2 kananmunaa ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes valkuainen on kypsä (noin 5 minuuttia).

3. Murenna päälle feta, lisää sitruunamehu ja koristele tuoreella korianterilla tai persiljalla.

4. Tarjoa maalais- tai pitaleivän kanssa. 

Musiikiksi brunssille sopii soittolistamme, jolla vuoden 2016 hyviä kotimaisia äänitejulkaisuja. 

Hyvää Uutta Vuotta 2017!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti